Що таке ладанка

Ладанка. Що це таке і як її використовувати?

У церковних крамницях дуже часто можна побачити предмети у вигляді маленьких шкатулочек, мішечків виконаних зі шкіри або тканини. Ці предмети називаються ладанки. Багато парафіян і люди, які вперше приходять до церкви задаються питанням: що таке ладанка і для чого вона потрібна?

свою назву «Ладанка» отримала від ароматичної смоли, яка називається ладан.

ладанка являє собою невеликий мішечок, виготовлений зі шкіри, або тканини або може бути виконана у вигляді мініатюрної шкатулки. Всередину ладанки раніше містився шматочок ладану.

Що таке ладанка

На сьогоднішній день ладанки діляться на дві групи:

  • церковні
  • і язичницькі.

язичницькі ладанки ніякого відношення до православної релігії не мають. Якщо вони використовувалися як обереги - то від небезпек, а якщо в якості талісмана - то на любов і навмання.




Всередину таких амулетів і оберегів, клали різні предмети:

  • це могли бути гілочки і листя рослин,
  • дорогоцінні камені за знаком зодіаку,
  • монети,
  • невеликі предмети нагадували коханої людини,
  • частку рідної землі,
  • заговорённие предмети і так далі.

Так, наприклад, захистом від чаклунів і відьом була осика і крушіна- воїни, моряки, купці для захисту від небезпек клали частинку землі-щоб була удача в любовних справах - використовувалася омела.

В церковну ладанку кладуть тільки ті предмети, які пов`язані з християнською релігією. Це можуть бути:

  • шматочки ладану,
  • маленькі іконки із зображенням святого, який протегує цій людині,
  • молитва,
  • частка мощей святого і так далі.

Призначення церковної ладанки, захищати власника не тільки від фізичної небезпеки, але і від духовної, наприклад, захист від бісів. Як кажуть в народі: «Чорт ладану боїться».

Основне призначення церковної ладанки є - оберіг, але щоб вона виглядала красивою, її прикрашають в вигляді вишивок (якщо це мішечок) або інкрустують (якщо це мініатюрна скринька). Але прикраса ладанки, це другорядне, тому що, цей предмет є натільним, то і носиться він ближче до тіла (захищає тіло).

  1. небажано носити ладанку «На показ». Тому, якщо ладанка має шпильку, то кріпиться вона на внутрішню частину одягу. При цьому потрібно постійно стежити за шпилькою, щоб вона не розстебнулася, а так само стежити за тим, щоб ладанка не бруднити.
  2. Не можна кріпити ладанку нижче пояса.
  3. Якщо ладанка має вушко для шнурка, то ладанку можна повісити на шию, а краще буде, якщо її повісити на один шнурок разом з натільним хрестиком.
  4. Ладанка є особистою річчю, і передавати свою ладанку іншій людині не можна. Але для іншої людини, родича, близької, знайомого, можна подарувати тільки придбану ладанку.

існують ладанки для чоловіків. Вони оберігають їх не тільки від небезпек в життєвих ситуаціях, але і від недругів, недоброзичливців. У чоловічі ладанки зазвичай вкладають маленькі іконки з образом Ісуса Христа, Георгія Побідоносця або Миколи Чудотворця.



Ладанки з іконками будь-якого зображення Богородиці більше носять жінки. Кожна ікона Божої Матері має своє значення. Так наприклад:

  • «Володимирська» - Допомагає у вирішенні складних проблем в житті;
  • «Семистрільна» - Захищає від злих людей і їх помислів;
  • «Казанська» - Підходить тим, хто збирається одружитися;
  • «Знамення» - Захищає власницю від різних хвороб і недуг і так далі.

але ладанка з іконкою Богородиці є універсальною і підходить так само і чоловікам, так як, Божа Матір завжди заступається перед своїм сином Ісусом Христом за всіх віруючих людей.

Крім перерахованих ладанок є / bgt; ладанки святих. Зазвичай, людина набуває ладанку з ликом того святого, який відповідає його імені або за датою народження. Серце людини саме підкаже, яку ладанку святого вибрати. Якщо від лику святого виходить, благодать, то можна сказати, що цю людину святою вибрав сам.

Ладанка святий Стариці Матрони Московської підходить всім людям. Сила Матрони Московської нескінченна і вона відгукується на будь-яке прохання просять, навіть допомагає в фінансових проблемах, і допомагає їх вирішити.

ладанки сьогодні набувають великої популярності і величезний попит серед християн. Так само вона є і прикрасою. Але, необхідно пам`ятати про те, що сила ладанки полягає в силі віри людини. Необхідно дуже ретельно стежити за цим предметом.

ладанка оберігає людину, тому і людина носить ладанку повинен ставитися до неї дбайливо. Купуючи ладанку для себе або в якості подарунка для іншої людини, потрібно пам`ятати, що вона вже наділена особливою силою і ця сила допомагає людині протягом усього його життя.



Поділися в соц мережах: